Travel: Corfu Griekenland

DSC_0083

Hi beauties,

Vandaag een Travel: Corfu Griekenland blog post. Vorig jaar ging ik naar Barcelona. En dit jaar besloten we naar Corfu te gaan. Wauw wat is dit een prachtig eiland op nog geen 3 uur vliegen van ons kikker landje. Dit eilandje heeft een oppervlak van 585,3 km², en 113.000 inwoners. Er valt veel regen dus het eiland is super groen. En bestaat uit bijna alleen maar olijfbomen. Wist je dat de oudste olijfboom 6000 jaar is en op Kreta staat?

Travel: Corfu Griekenland

Travel: Corfu Griekenland

Verder leven de mensen van Corfu van het toerisme en de olijfgaarden die je overal op het eiland kunt vinden. Toch moeten ze in de winter 3 maanden van een uitkering leven omdat er helemaal geen werk is. En wist je dat Corfu eigenlijk Kerkyra heet? Alleen bijna niemand noemt het zo.

DSC_0285

Travel: Corfu Griekenland

Ik was ontzettend verrast over de schoonheid van het eiland. Als je slecht te been bent dan is dit eiland waarschijnlijk niks voor jou maar anders wil je het echt een keer bezoeken. Corfu zit vol met parels van mooie gebouwen, prachtige dorpjes en dromerige stranden en grotten. Over heel het eiland vind de meer Italiaanse sferen dan Griekse. Van de 14e eeuw tot 18e eeuw is Corfu onderdeel geweest van het rijk van de Republiek Venetië. Niet zo heel gek dus dat je veel Italiaanse invloed vind.

Travel: Corfu Griekenland

Travel: Corfu Griekenland

Natuurlijk kan ik niet alles kwijt in één blog post. Er is teveel om te delen. Je kunt dus ook meer blogpost over Corfu verwachten. Alle foto’s spreken voor zich! Wil je niets missen van het eiland klik dan hier.

Ben jij al eens ooit op dit prachtige eiland geweest?

Volg:

3 Reacties

 1. 13 augustus 2016 / 21:45

  Prachtige foto’s!
  Misschien dat ik daar ooit eens op holiday naar toe zal gaan.

  Xoxo

  • Elisabeths Musthaves
   15 augustus 2016 / 21:45

   Ja is echt zo mooi daar! En zo helder.. Dat komt door het kiezelstenen strand <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.