Dagje naar Amersfoort

Dagje naar Amersfoort

Hi beauty’s, Ik geniet van een heerlijk weekje vakantie en ik vind het dan altijd leuk om een dagje cultuur op te snuiven. Vorig jaar ging ik een dagje naar Deventer. Dit jaar gingen we een dagje naar Amersfoort. We hebben heel de dag geweldig weer gehad, Lekker genieten dus ;). Natuurlijk heb ik allemaal foto’s gemaakt.

Dagje naar Amersfoort
Dagje naar Amersfoort
Hierboven zie je 2 foto’s van de ” onze lieve vrouwetoren” De geschiedenis over deze toren vind je hier.

Dagje naar Amersfoort

Dagje naar AmersfoortAmersfoort zit vol met allemaal prachtig pareltjes om lekker de genieten. Mooie verstopte terrasjes die uitzicht
geven op de beauty van Amersfoort.

Dagje naar Amersfoort
We hebben heerlijk gegeten bij Rijdes aan de Gracht. Het broodje Carpaccio dat je hier voor aan ziet heb ik heerlijk op gesmikkeld. Het terrasje was geweldig en lag aan een gracht. Hier voelde ik het ultieme vakantie gevoel.

Dagje naar Amersfoort
Deze foto heb ik vanuit een klein bootje gemaakt. Je kunt voor €5,-  p.p een rondvaart ervaren van 3 kwartier inclusief gids. Je vaart langs historische geschiedenis van Amersfoort.

Dagje naar Amersfoort
Hier woonde een belangrijke Kardinaal namelijk Johannes de Jong. Deze foto is ook vanuit het bootje genomen.

Dagje naar Amersfoort
Vroeger was dit de gevangenis van Amersfoort nu zijn het Appartementen.

Dagje naar Amersfoort
Dit is een heel oud thee huisje. De huidige bewoners hebben het gelukkig in originele staat terug gebracht. Ik het niet prachtig!?

Dagje naar Amersfoort ( Robert Webster)
Dagje naar Amersfoort

We zijn ook naar een museum geweest Museum Flehite, naast prachtige kunst vind je er ook een tentoonstelling over de WO2. Erg indrukwekkend. Ik wist niet dat er in Amersfoort zo is gevochten en dat er straf kampen waren.

Dagje naar Amersfoort
Natuurlijk hebben we ook gewinkeld ;). Ik kocht dit prachtige kettinkje van Zag Bijoux Paris bij Las Lunas voor €25,50. Dit winkeltje is geweldig!

Ik kan je een dagje Amersfoort zeker aan bevelen. Het is er prachtig! En zo Combineer je Cultuur met shoppen ;).

Welke steden moet ik volgens jullie ook echt nog een keer zien? Hoor het graag!

Liefs, X Lisa

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.